suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 03 lip 2025, 08:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaką ilość alkoholu przewidujecie na 1 osobę?
PostNapisane: 14 gru 2010, 11:20 

a jesli nawet to jakiś desperat....
mozna też postawić kilka kieliszków koło każdej butelki,a le to dodatkowo zaśmieca stół...

Reklama

PostNapisane: 14 gru 2010, 12:18 

zgadza się, a desperaci mi na weselu niepotrzebni ;) hehe. Wolę mieć spokój i porządek ;) a przy takim stoliku zawsze może się nawiązać kolejne znajomości - w końcu smakosze wina mają ze sobą coś wspólnego ;)

PostNapisane: 14 gru 2010, 13:08 

magda0307 napisał(a):
beti86 napisał(a):
Ja uważam, że jedna butelka wina nie zagraci stołu, to może wódkę tez postawić obok na stoliku? Czemu ci którzy chcą się napić wina muszą lecieć do innego stołu a ci co wódkę maja pod nosem

Wyraźnie napisałam, że wiem że U MNIE takie rozwiązanie się sprawdzi bardziej niż ustawianie wszystkiego na stołach. a każdy robi tak jak uważa. na mojej sali i tak stoły są zastawione jedzeniem więc butelka w tą a w tą zrobi mi różnicę.
Większość u mnie pije wódkę - a wina nikt nie pije butelkami tylko do smaku po lampce co jakiś czas. I uwierzcie mi, że nikt się nie będzie u mnie krępował, a jak będzie to tak samo po kawę czy herbatę nie pójdzie do innego stolika czy do wiejskiego stołu - to już by paranoja była.
I nie wiem jak sobie Beti wyobrażasz jak tam jeszcze na każdy stół piwo postawić - totalny misz masz.

ale ja nie pisałam, że bede miec piwo,u mnie piwa nie bedzie, ja bede miec wodke i po butelce wina, a kawe beda przynosily kelnerki a nie kazdy sam sobie robil, chyba nie przeczytalas moja wypowiedz :)

PostNapisane: 14 gru 2010, 13:20 

Dobrze przeczytałam - tylko zapytałam jak sobie wyobrażasz żeby na takim stole jeszcze piwo postawić - bo skoro jest wódka i wino to wg Twojego toku myślenia jeśli na weselu jest piwo to też powinno być na każdym stole.

A po drugie jeszcze taka mała sugestia z mojej strony - jak kawa jest na sali na oddzielnym stoliku to kto chce może sobie w każdej chwili dowolną zrobić i z ilością cukru jaką chce - wszystko jest tam na miejscu (włącznie ze śmietanką cytryną itp itd). A jak kelnerki podają to często czekasz długo - ja na jednym weselu gdzie kelnerki podawały 4 razy o kawę prosiłam i cały czas słyszałam "za chwilę" i że ja to wcześniej na pewno nie chciałam kawy - a wracać potem z takiego wesela ileś tam km za kółkiem bez kawy to wcale nie jest fajnie.

PostNapisane: 14 gru 2010, 14:18 

no ja osobiscie sie nie spotkalam jeszcze z weselem gdzie był taki stolik wiec dla mnie to dziwne moze jakbym sie spotkala to bym mogla sie wypowiedziec czy to dobry pomysl czy nie. a co do piwa to jak narazie spotkalam sie tylko ze stal nalewak a przy nim kelnerka i jak ktos chcial to ona mu nalewala, nie spotkam sie by buletki piwa stały na stole, wiec jesli juz bym sie zdecydowala na piwo to raczej w nalewaku

PostNapisane: 14 gru 2010, 15:23 

U mnie akurat piwo to bardziej na poprawiny, na weselu będzie na wiejskim stole kozicowe, ewent. nalewak ale bardzo wątpliwe.
Przyjaciółka miała w trakcie wesela grilla i ognisko przygotowane przez właściciela sali i u nich ta beczka to poszła prawie cała plus mnóstwo butelkowego piwa, ale generalnie tylko właśnie podczas tych 2 godz zabawy pod strzechą

PostNapisane: 14 gru 2010, 15:28 

My w sumie chcielismy te piwo na weselu tez ale bylismy ostanio wlasnie u kuzyna i on mial z nalewaka i kurcze goscie strasznie szybko sie "zwazyli" bo przy stole kilka kieliszków a potem na dwór po browara, kilka godzin i po gościach, wiec my z tego zrezygnowaliśy, lepiej nie mieszac alkoholu a wiekszosc ludzi zawsze korzysta z czego moze

PostNapisane: 14 gru 2010, 16:22 

Taki to naród my Polacy, że korzystamy ze wszystkiego, no ale jeśli mamy gości, którzy tylko piwo a wódki nie lubią w ogóle - to jednak zawsze fajniej jak się go ma w zanadrzu trochę ;) no ale to już zależy od tego jakich gości będzie się miało i ich upodobań. Część rzecz jasna jak chce to i jednym alkoholem się szybko "zważyć" potrafi ;)

PostNapisane: 14 gru 2010, 17:19 

Niektorzy nie piją w ogole wódki, dlatego ja uważam, ze goście powinni mieć wybór. W końcu, jak wcześniej wspomnaiąłm weselenie jest dla nas tylko dla gości... A czy ustawimy alkohol dodatkowy na stołach czy w stoliku oddzielnym to nasza indywidualna decyzja. Musimy ją rozwazyć w sobie i brać pod uwagę preferencje naszej rodziny. J

PostNapisane: 14 gru 2010, 17:37 

No tak, ale to widzisz - musimy wybrać także między różnymi tradycjami - w moich stronach oprócz wódki jest także piwo kozicowe chociażby z dawien dawna - bo tylko to było dostępne i ewentualnie jakieś "swójki".
My już zaopatrując się w alkohole bierzemy pod uwagę to co na stołach w trakcie wesela, konkurencje, butelki na tzw. bramy, poprawiny i żeby coś jeszcze zostało - fajnie np. dostać taką wódkę jako świadkowie - w końcu na weselu nie powinni za dużo wypić, przynajmniej póki kamera i fotograf jest

aaa i nie pamiętam czy już o tym pisałam - ale uważajcie na czerwone wino przy Waszym stoliku - czy to w ręku świadkowej czy kogoś innego - koleżanka kiedyś szampana potrąciła i cały kieliszek wylał się na suknię młodej - na szczęście jak wyschło nie było nic widać - ale po czerwonym winie nie mamy już o czym marzyć - na pewno będzie widać!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1