suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 02 lip 2025, 04:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kiedy wysyłać zaproszenia.
PostNapisane: 09 gru 2010, 13:16 

Pewnie że bez sensu płaci za kogoś kogo nie ma. My pewnie powiemy wstępnie liczbę łóżek ale wiem że jak nie będzie z tym problemu jak powiemy nawet w trakcie wesela ze chcielibyśmy jednak więcej.

Reklama

PostNapisane: 10 gru 2010, 09:07 

ja bedę wysyłać dwa miesiące przed ślubem, żeby kazdy mógł się zastanowić i zorganizować czas. a o potwierdzenie proszę na trzy tygodnie przed slubem :)

PostNapisane: 10 gru 2010, 09:36 

Katorii napisał(a):
Pewnie że bez sensu płaci za kogoś kogo nie ma. My pewnie powiemy wstępnie liczbę łóżek ale wiem że jak nie będzie z tym problemu jak powiemy nawet w trakcie wesela ze chcielibyśmy jednak więcej.

Ja już zarezerwowałam maxymalną ilośc łożek tzn na tyle osob ile robimy wesele, my bardziej w trakcie wesela powiemy ze potrzebujemy mniej bo wszyscy nie dojada wiecej osob nie przyjedzie bo przeciez jak mozna bez zaproszenia przyjechac

PostNapisane: 10 gru 2010, 09:49 

u mnie z noclegami jest podobnie, tzn. rezerwację mogę zrobić na dowolną ilość osób, ale płacę tylko za rzeczywistą liczbę przyjezdnych

PostNapisane: 10 gru 2010, 15:42 

ja to się przyznaję, że robię dwie listy, tj. gości, których zapraszam obowiązkowo plus jeszcze małą listę gości rezerwowych., którychzaproszę pod warunkiem, że sporo osób odmówi,a ja spokojnie będę mogła przyjąć trochę więcej :)

PostNapisane: 10 gru 2010, 17:28 

Ja tez drugiej listy nie robie, poniewaz ja osobiscie za "piąte koło u wozu" bym nie chciala robic.bo ktos nie przyjechal to wtedy mnie zapraszaja,wiem ze wtedy wiele osob sie obraza i tak nie przyjezdzaja

PostNapisane: 11 gru 2010, 10:43 

Ale przecież nie trzeba informować o tej drugiej liście ja pomimo że zrobiliśmy jedną to jeśli rodzina mi odmówi to zaproszę więcej znajomych i nie myślałam o tym że to będą takie zapychacze miejsc a wręcz będę się cieszyć bo z powodu braku pieniędzy musieliśmy zrezygnować z niektórych gości i na pewno ich zaprosimy jeśli starczy mi nam miejsca i pieniędzy.

PostNapisane: 11 gru 2010, 10:51 

tzn jesli maja byc doproszeni znajomi to oki bo oni sie nie dowiedzą ale po rodzinie się rozejdzie kiedy były wysyłane zaproszenia bo ciotki zawsze dzwonią i się pytaja drugiej czy tez dostala zaproszenie. Przynajmniej tak w mojej rodzinie jest

PostNapisane: 12 gru 2010, 23:07 

Chrzestnych i dziadków będziemy zapraszać tak oficjalnie z pół roku wcześniej, ze względu na to że teściowa przyszła jest za granicą i tylko na święta przyjeżdża, a do części gości będziemy właśnie z nią jeździli zapraszać.
Pozostałych ze względu na dużą liczbę gości i to że chcemy jak największą ich liczbę zaprosić osobiście, to zaczniemy już tak ze 3 miesiące wcześniej .... Tydzień przed ślubem muszę podać ostateczną liczbę gości i za tyle płacę, dlatego też potwierdzenia będziemy chcieli otrzymać 2 tygodnie przed ślubem, a jak ktoś się do nas nie odezwie, sami zadzwonimy :)

PostNapisane: 13 gru 2010, 09:42 

Katorii napisał(a):
Chyba w każdych rodzinach tak jest niestety ale my planujemy do rodziny jeździć osobiście więc najwyżej wykręcimy się że musieliśmy pozałatwiać inne rzeczy :)

Ja osobiście w to bym nie uwierzyła hehe, a reszta przeważnie się chce by 3 tygodnie przed ślubem potwierdzić lub odmówić przyjazd na wesele, to komu chcesz dać zaproszeni 3 tyg przed ślubem?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1