suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 17 cze 2025, 07:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jakie obrączki wybrać?
PostNapisane: 09 gru 2010, 15:22 

Ja właśnie też strasznie nie lubię złota i myślałam o białym złocie ale to z kolei nie wygląda na obrączkę już już sama nie wiem

Reklama

PostNapisane: 09 gru 2010, 16:53 

Katorii napisał(a):
Ja właśnie też strasznie nie lubię złota i myślałam o białym złocie ale to z kolei nie wygląda na obrączkę już już sama nie wiem

Moja kolezanka miała teraz obrączkez bialego zlota i naprawde bym nie powiedziala ze wlasnie wyszla za mąz wygladalo ja kawelaek "zwyklej blachy".Wcale sie nie rzuca w oczy jako obrączka slubna

PostNapisane: 09 gru 2010, 22:26 

Wraz z narzeczoną od długich miesięcy planujemy Nasz ślub. Prawie wszystko dopięte jest już na ostatni guzik, więc zaczynamy rozglądać się za obrączkami. U jubilerów jest ogromny wybór – tradycyjne złote, srebrne lub dwukolorowe. Wielu oferuje wykonanie oryginalnego wzoru z gwarancją niepowtarzalności. Chciałbym zapytać o Wasze obrączki, z perspektywy czasu co moglibyście doradzić wybierającej parze młodej. Podczas ostatniej wizyty u jubilera moją uwagę przykuły tzw.obrączki diamentowane. Dla mnie jest to nowość i to dość droga. Czekam na opinie :) !

PostNapisane: 10 gru 2010, 12:32 

JA ZNALAZŁAM COS TAKIEGO ALE JA UWAŻAM, ŻE TO CHODZI O TO ZE DIAMENTY SA W OBRĄCZCE

PostNapisane: 10 gru 2010, 13:49 

A czy te diamenciki po jakimś czasie nie wypadają? No i na pewnio nie da się go zmniejszyć lub powiększyć gdyby była taka potrzeba.

PostNapisane: 10 gru 2010, 15:41 

no wiesz to akurat taki model wybrałam napewno jest ich wiecej chociaz ciezko w internecie cos znalezc, musi to byc chyba faktycznie nowość

PostNapisane: 13 gru 2010, 19:08 

Ładna ta obrączka z diamencikami... :) Choć osobiście takiej nie chcę, bo mój zaręczynowy w pewnym stopniu jest do niej podobny i by się za bardzo zlewało... Ale w obrączce jeden diamencik np, czemu nie :) Mój luby chciałby, żeby tam trochę złota też było, choćby minimalnie, tak, że nie wiem, może będą dwukolorowe, choć tak, jak pisałam- osobiście nie lubię złota i nie chciałabym go za wiele... Ale w końcu od czego jest kompromis :D

PostNapisane: 14 gru 2010, 20:29 

beti86 napisał(a):
KSN napisał(a):
ja i mój narzeczony jesteśmy w tej kwestii tradycjonalistami (całe szczęście, że nie musimy się nawzajem przekonywać), a kolor dobieramy do koloru mojego pierścionka zaręczynowego - nie chcę mieć na rękach palety barw

U nas tak samo, złota obrączka jest symbolem małżeństwa :) moja koleżanka miała białe złoto i szczerze bym nie powiedziała, że to obrączka. Po złotej obrączce od razu widać, że ta Panna czy Pan już zajęci :) hehe

Witam w klubie hehe :) a po obrączki pójdziemy prawdopodobnie do tego samego co i zaręczynowy mój kupował, bo zniżki mu obiecywał, ale sprawdzimy też ofertę innych :) żadnej palety barw :) i jakiś delikatny wzorek, bo słyszałam że bardzo szybko się ścierają, a już szczególnie na białym złocie

PostNapisane: 14 gru 2010, 20:32 

beti86 napisał(a):
Czasem też się pisze różne cytaty, początek na jednej obrączce, koniec na drugiej (że jak się połączą dają cały cytat):
Składam serce ... w Twoje ręce

Amor vincit omnia (miłość wszystko zwycięża)

Si vis amari, ama (Jeśli chcesz być kochanym, kochaj…

Ut ameris, amabilis esto (jeśli chcesz być kochanym, bądź godny miłości)

Miarą miłości jest miłość bez miary…

Miłość odkrywa się kochając…

Potrzebuję cię bo Cię kocham…

Istnieje kto kocha…

Kochać…i być kochanym

Ut unum sint (Abyśmy byli jedno…

Amor est… vitae essentia (Miłość jest istotą życia)

Gdzie Ty tam i Ja

Daję Ci siebie…09.IX.2006

Na zawsze Ty…09.IX.2006

Prowadź
mnie…089.IX.2006
Miłość...to MY i na drugiej data ślubu

Fajne :) trzeba się będzie zastanowić bo miało być imię i data ;) ale .... :D przedyskutuję to z narzeczonym :)

PostNapisane: 14 gru 2010, 20:38 

beti86 napisał(a):
JA ZNALAZŁAM COS TAKIEGO ALE JA UWAŻAM, ŻE TO CHODZI O TO ZE DIAMENTY SA W OBRĄCZCE

ta obrączka wygląda jak opona samochodowa - tak mi się skojarzyła ;)

a diamenciki mam w zaręczynowym, robię wszystko z nim założonym na palcu (zdejmowałam tylko przed wejsciem do jeziora lub basenu żebynie zgubić ;) i żaden nie wyleciał (a mam ich 14 ;) koleżanka miała 3 i po miesiącu jej wyleciał jeden - a więc nie ma na to reguły :) a nawet jak wyleci to da się to naprawić - po prostu idzie się do takiego pana i on je wstawia tak, że nie widać wcale różnicy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1