suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 04 wrz 2025, 04:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dobry świadek to podstawa ...
PostNapisane: 05 sty 2011, 14:06 

ja myślę, ze jak się zaprasza kogoś bliskiego i zaufanego to ten nie powinien odmówić! ale rozumiem odmowę w takim przypadku jeśli takiej osobie stanie się przed slubem jakaś tragedia (np. pogrzeb w rodzinie), wtedy to nawet nie wypada prosić o świadkowanie....

Reklama

PostNapisane: 05 sty 2011, 16:51 

a co ja mam powiedzieć..byłam rok temu za straszą na cywilnym ślubie mojej sąsiadki..było później małe przyjęcie..ja dałam kopertę i szkliwo..teraz dzwoniła znowu sąsiadka i mówi że kościelny jest w kwietniu i czy mogłabym być starszą..<szok> i co znowu prezent i kasa bo będzie przyjecie?? zgodziłam się,ale powiem szczerze że nie pasuje mi to ponieważ mam swoje i już myślę o swoim a tu jeszcze sąsiadki.. a u nas jest tak że wiązanki kupuje starsza...i po raz drugi muszę myśleć na temat kwiatków.. :evil: :evil: :evil:

PostNapisane: 05 sty 2011, 18:53 

właśnie - świadek to podstawa, bo służy pomocą w każdej sekundzie ślubu i wesela, a także podczas przygotowań - jeśli wybierzemy źle będziemy tego załować, dlatego warto dwa razy się zastanowić czy prosząc kogoś o świadkowanie nie sprawiamy mu kłopotu!!! jesli ktoś robi coś z przymusu, to nie wychodzi to dobrze :)

PostNapisane: 05 sty 2011, 19:11 

no dokładnie, trzeba to przemyśleć - moja koleżanka też właśnie była w takiej sytuacji, że najpierw cywilny a za jakiś czas kościelny - no i dwa wydatki tak na prawdę bo i tu i tu prezent kupowała, już musiała mieć inną sukienkę, makijaż fryzjer, itp znowu... trochę ją wciągnęli w koszta... więc w takiej sytuacji nie wiem czy też bym nie odmówiła...
a odmawiać można z różnych powodów - nie tylko ze względu na pogrzeb. choćby nawet to, że jeśli bierzemy świadków, którzy mają swoje pary (czy nawet narzeczonych) i ich rozdzielimy - to też bym pewnie odmówiła, jeśli mój znałby tam tylko mnie i ja miałabym świadkować a on sam cały czas.

PostNapisane: 05 sty 2011, 20:06 

Ja nie spotkałam się z taką sytuacją żeby ktoś odmówił ale biorę ją pod uwagę w swoim przypadku bo chcemy prosić moją przyjaciółkę z chłopakiem ale jak już gdzieś pisałam ona wierzy w te wszystkie przesądy :( jak zobaczę ze nie bardzo jej ta sytuacja odpowiada to będziemy musieli poprosić kogoś innego ale mam nadzieje że zgodzą się oboje...

PostNapisane: 03 lip 2011, 16:53 

Ewcia, ale jak już był jeden ślub i raz dałaś prezenty to ja bym drugi raz nie dawała...
Bez sensu - dwa śluby i dwa razy prezenty...

PostNapisane: 03 lip 2011, 17:13 

U mnie przyjaciółka :)
Narzeczony ma brata, więc będzie jego świadkiem :D Ja niestety jedynaczka, wtedy pewnie wybrałabym siostrę jeśli bym ją miała.

PostNapisane: 03 lip 2011, 17:32 

ja się modle żeby nie było na mnie obowiązku świadkowania na ślubie siorki... losie nieee.... własnie za dużo na głowie i za duża odpowiedzialność, a ona jest mega wymagająca... to nie dla mnie :)))
ale przecież jej nie powiem ze niee..... bo to siostra... ale mam nadzieje ze se kogoś innego upatrzy :)

PostNapisane: 14 wrz 2011, 17:23 

Ja biore swoja najlepsza kumpele,znamy sie od zawsze wiec wybor jest oczywisty :D Siostre posiadam ale stwierdzila ze woli byc gosciem heh,pozatym nie ma bierzmowania wiec i tak by byla lipa ;)
A swiadek to znow najlepszy kumpel mojego narzeczonego,znaja sie od urodzenia niemal,mieszkaja 500 m od siebie wiec wybor tez byl oczywisty ;)
Mam nadzieje ze nie zawioda :D

PostNapisane: 14 wrz 2011, 19:47 

hehe no trudno by było Was zawieść, już się pewnie ze swoimi świadkami bez słów rozumiecie :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1