suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 01 lip 2025, 18:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kiedy wysyłać zaproszenia.
PostNapisane: 20 paź 2011, 08:53 

Jestem świeżo upieczoną panną młodą. Miałam cudowne wesele i dlatego chciałabym się z Wami podzielić przepisem na sukces w tej kwestii. Wszystkie potrzebne rzeczy łatwo i szybko wynajęłam w tej firmie http://weddingland-imprezy.pl/ . Fontanna czekoladowa zrobiła furorę wśród gości! Serdecznie polecam!

Reklama

PostNapisane: 08 gru 2011, 21:03 

Witajcie! Bierzemy udział w konkursie Polubieni 2012, zachęcamy do odwiedzania naszej strony i jeśli się spodoba, głosujcie:) www.facebook.com/MarcinekiKamilka

PostNapisane: 11 sty 2012, 00:09 

Hm, wg. mojego plannera z którego korzystam zupełnie testowo wychodzi, że zaproszenia powinno wysyłać się na ok dwa m-ce przed weselem.

Czy tak ejst w praktyce? Jak to się sprawdza....

Aha i mam nadzieję, że na tym forum wypowiadają się nie tylko nowi użytkownicy reklamujący firmy i hotele? ;/ :evil:

PostNapisane: 11 sty 2012, 10:10 

Klaro poczytaj wypowiedzi wcześniejsze :) w skrócie terminy wysyłania zaproszeń zależą od Was, od ilości gości i oczywiście od odległości, jaka jest do pokonania między Wami a gośćmi, których chcecie zaprosić. Trzeba też brać pod uwagę fakt, że goście pracują różnie i też muszą zaplanować sobie urlop czy też wziąć kilka dni wolnych na wesele.

PostNapisane: 11 sty 2012, 22:20 

Wiadomo, ale też chyba nie wypada wysyłać zaproszenia na 6 m-cy wcześniej ani na 2 tygodnie przed. Chyba są jakieś standardy, a przynajmniej taki mi się wydawało. Jestem zupełnym laikiem i w sumie nie bardzo lubię te wszystkie "cyrki".

Jestem daleka od tradycji, nie wezmę ślubu kościelnego i nie zamierzam chrzcić dziecka. Planuję raczej ślub bardzo daleko w najbliższym gronie na plaży z kolacją na kocach i świeżymi owocami.

Dlatego też czasami moje pytania lub stwierdzenia mogą być dziwne dla wszystkich, którzy planują tradycyjny ślub i wesele. Ale i tak dziękuję za sugestie.

PostNapisane: 12 sty 2012, 10:59 

Wiesz, jak kto woli :) bardzo fajny pomysł, ale mnie by rodzina chyba zlinczowała publicznie i wyklęła jakbym nie zrobiła dużego wesela ;)

a terminy, tak jak pisałam, trzeba wyważyć wedle potrzeb i uznania, ja mam w czerwcu, a już powoli zaczynam zapraszać rodzinę, która mieszka dalej a są np. przejazdem w Polsce czy gdzieś niedaleko mnie. Standardy może i są, ale tak jak napisałaś - Twój ślub będzie odbiegał od tego "standardowego" więc możesz robić jak uważasz pod każdym względem :)

PostNapisane: 02 mar 2012, 09:14 

Najlepiej zaproszenia wysłać wcześniej,tak aby każdy miał czas na odpowiedź. Pamiętam,że my wysyłaliśmy na jakieś 3 miesiące przed ślubem. W końcu jeżeli ktoś odmówi to po co płacić za dodatkowe miejsce,prawda?

PostNapisane: 19 mar 2012, 22:21 

u mnie rodzina suszy mi głowę, że powinnam pojechać osobiście do wszystkich i ich zaprosić... ale to jest chyba niewykonalne....

PostNapisane: 29 maja 2012, 12:17 

Nie no to przesada,moim zdaniem zaproszenie w zupełności wystarczy,oczywiście najlepiej potwierdzone drogą telefoniczną. Do tych do których mamy bliżej możemy zanieść je osobiście. Mniej więcej na 3 miesiące przed ślubem.

PostNapisane: 08 cze 2012, 13:23 

Witam,
słuchajcie moi drodzy forumowicze :) planuje ślub i wesele i muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że będzie kosztowało mnie to tyle nerwów. Czy wiecie może czy można dać zaproszenia gościom na 3 miesiące przed ślubem?
Pozdrawiam anulka 257
http://www.slubzehej.blogspot.com/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1