suknie ślubne Warszawa

Ostatnia wizyta: Teraz jest 17 cze 2025, 08:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gdzie zrobić zdjecia
PostNapisane: 30 gru 2010, 11:41 

w sumie Łazienki też sa oklepane, a jednak chcę tam zdjęcia zrobić - może po prostu sceneria mi się bardziej podba:) Generalnie w łazienkach jest wiele miejsc gdzie można zrobić przepiękne fotki, dlatego chcę właśnie tam; jest woda, stare budynki, chopin, łabędzie, pawie, amfiteatr, itp. :D

Reklama

PostNapisane: 30 gru 2010, 17:52 

Wcześniej dyskutowałyśmy na temat, w którym momencie najlepiej robić zdjęcia ślubne w plenerze? Przed , w trakcie, czy po weselu? Poniżej przesyłam Wam "wywiad", który może pomoże którejś z Was podjąć decyzje jeśli ma ktoś jeszcze wątpliwości

"To trudno określić. Każde rozwiązanie ma, jak to się mówi, wiele plusów dodatnich i plusów ujemnych :). Postaram się przedstawić każdy z nich, jednak ostateczną decyzję będziecie musieli podjąć samodzielnie.

a) gdy zdjęcia wykonujemy przed ślubem,

Na samym początku sesji jesteście zestresowani czekającym Was wydarzeniem. Trudno w takiej sytuacji o szczery uśmiech. Dlatego tak ważny jest w tych momentach fotograf z poczuciem humoru i wyrozumiały. Taki, który potrafi wprowadzić miłą, swobodną atmosferę, a swoimi pomysłami i rozmową odwieźć uwagę od zbliżającej się wielkimi krokami uroczystości. Mankamentami takiego rozwiązania (zdjęcia przed ślubem) są:
- często brak czasu. Na pełną dobrą sesję powinniście zarezerwować około dwóch godzin. Jest to z pewnością trudne, gdy tego dnia musicie wcisnąć w Wasz grafik fryzjera, kosmetyczkę, odbiór kwiatów, dopatrzenie sali balowej, samochód itd.
- stres przed uroczystością,
- niewielka możliwość manewru z wyborem miejsca na zdjęcia. Zazwyczaj pozostaje wtedy tylko okolica kościoła lub Urzędu Stanu Cywilnego - miejsca, gdzie będziecie brali ślub. Takie rozwiązanie świetnie się sprawdza, gdy w pobliżu znajduje się park, pałac, czy kompleks wypoczynkowy.
- tradycja przemawiająca za tym, by Pan Młody nie oglądał Panny Młodej w sukni ślubnej przed ślubem.

Są jednak i zalety sesji przed ślubem. Oto one:
- nie ma potrzeby dwukrotnie odwiedzać kosmetyczki czy fryzjera, co ogranicza koszty;
- suknia jest jeszcze świeża i czyściutka, a bukiet piękny i nieprzekwitnięty, co oczywiście pięknie widać na zdjęciach;
- Państwo Młodzi mają czas przed ślubem, aby dobrze poznać fotografa. A fotograf - aby zdobyć ich, świadków i bliskiej rodziny zaufanie i sympatię. Albo też nie :) .
Osobiście z moją żoną wybraliśmy właśnie wariant zdjęć przed ślubem. I jesteśmy z naszej decyzji (i zdjęć) bardzo zadowoleni.

b) zdjęcia między ślubem a weselem, lub w trakcie wesela.

Moim zdaniem to najgorsze z możliwych rozwiązań. Dlaczego? - po pierwsze: Goście darzą Was, czyli Młodych Państwa, szacunkiem i są wyrozumiali. Nie ma jednak sensu wystawiać na próbę ich cierpliwości. Po co ich zrażać na samym początku? -po drugie: Jeśli Młodzi zjawią się po godzinie lub półtorej, to goście zdążą już opróżnić swoje kieliszki, uciekną z szampana wszystkie bąbelki, lub osiągnie on temperaturę pokojową. Więc lepiej, by szampan spokojnie czekał w lodówce na Wasze przybycie. Dobry kelner to załatwi. -po trzecie: Stanowicie tego dnia centrum zainteresowania i filar całej imprezy. Wasza nieobecność może spowodować rozwianie się weselnej atmosfery, senność i zmęczenie gości. Musicie więc mieć pewność, że Wasz świetny wodzirej bądź wzorowy zespół poradzi sobie z zabawianiem gości. -po czwarte: Znowu nie mamy dużego manewru na wybór miejsca. A nawet jeszcze mniejszy, niż poprzednio. Jest jednak i podstawowa zaleta tego rozwiązania. Mianowicie na taką „Sesję ekspresową” nie trzeba poświęcać dodatkowego czasu.tować świetny wodzirej, bądź wzorowa orkiestra.

c) sesja fotograficzna następnego, lub innego dnia (np. następny weekend)

Plusy: - Młodzi Państwo są zrelaksowani i nie stresują się brakiem czasu; - zdjęcia można zrobić w dowolnym miejscu i o dowolnej porze (w ramach rozsądku). Minusy: - dochodzą dodatkowe koszty związane z kolejną wizytą w fryzjera, kosmetyczki - suknia i bukiet Panny Młodej, a także kwiat z butonierki Pana Młodego, nie są już pierwszej świeżości. A często nie ma ich już w ogóle :)

PostNapisane: 01 sty 2011, 12:51 

ale przecież są jakieś pałace i zamki gdzie warto tam zrobić mimo ze deszcz będzie padał ;) a oczywiście urok lepszy ;) niż tło z papieru

PostNapisane: 02 sty 2011, 18:55 

KSN napisał(a):
w sumie Łazienki też sa oklepane, a jednak chcę tam zdjęcia zrobić - może po prostu sceneria mi się bardziej podba:) Generalnie w łazienkach jest wiele miejsc gdzie można zrobić przepiękne fotki, dlatego chcę właśnie tam; jest woda, stare budynki, chopin, łabędzie, pawie, amfiteatr, itp. :D

hehe no racja - ale chyba ciężko teraz znaleźć u nas miejsca, gdzie jeszcze nie było robionych zdjęć - nawet pola, łąki, lasy, jeziora, morze, góry, błoto, itp itd - wszystko już było ;) ważne by było to ładne miejsce, no a tym fajniej jeśli będą to miejsca z naszymi wspomnieniami związane, choć też niekoniecznie -a zamek to takie romantyczne miejsce :)

PostNapisane: 02 sty 2011, 19:53 

oh zamek u mnie jest dużo takich miejsc.. ciężko wybrać :) jednak wole zamek a reszte pozostawiam fotografowi ;)

PostNapisane: 03 sty 2011, 10:22 

Ale właściwie co Wam przeszkadza że inni mieli zdjęcia w tym samym miejscu? Jeśli wiele osób wybiera to samo miejsce to znaczy że jest ono naprawde ładne.

PostNapisane: 03 sty 2011, 10:28 

mi to nie przeszkadza, wybieram miejsca w ktorych chce mieć zdjecia, przeciez nie bede szukala w nieskończoność jakie jest mało znane miejsce bo takiego się raczej nie znajdzie no chyba ze pojadę na drugi koniec świata, jesli zdjecia maja byc w okolicy rodzinnego miasta to każde miejsce jest juz znane

PostNapisane: 03 sty 2011, 10:42 

a w ogóle wczoraj byłam na starówce warszawskiej, w okolicy zamku królewskiego i tak się zastanawiam czy tych łazienek nie zamienić na ten zamek i te uliczki wszystkie przy rynku; sa naprawdę klimatyczne - nawet cyknelismy klika fotek z narzeczonym na próbę i bardzo łądnie to wyszło. poza tym niedaleko jest wisła, więc można od razu tam się przejść...
no i mamy dylemat Starówka czy Łazienki ??? Oto jest pytanie :)

PostNapisane: 03 sty 2011, 11:17 

a nie możecie tu i tu? ja wybrałam sobie wstępnie 3 miejsca i fotograf powiedział ze nie ma nic przeciwko, oczywiście wszystko w jakiej tam nie dużej odległości od siebie

PostNapisane: 03 sty 2011, 11:24 

no teoretycznie wszystko jest do obgadania z fotografem, ale zarówno w jednym jak i drugim miejscu jest tyle pięknych miejsc (masło maślane, przepraszam) na fotkę, że wyszłyby ze dwie sesje więc trzeba by się na coś zdecydować! Łazienki są ogromne i jak bym zaczęła robić tam sesję, to chyba nie chciałaby mi się jeszcze iść w inne miejsce. to samo dotyczy Starówki :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1