Proszę o redy odnośnie jedzonka
Co byście wybrali?
Powitanie:
-chlebem i solą
-szampan
Zupa ( jedna do wyboru)
- tradycyjny rosół z makaronem
- krem borowikowy z grzankami
- krem pomidorowy z grzankami czosnkowymi
Danie główne ( Pieczeń z polędwicy, nadziana mięsem mielonym i śliwką lub rolada drobiowa-wieprzowa) + 2 do wyboru:
- schab ze śliwką
- polędwica wieprzowa w sosie kurkowym
-roladka wieprzowa po staropolsku w sosie myśliwskim
- karkówka duszona w sosie własnym
- kotlet de volaille
- eskalopek drobiowy w sosie pieczarkowym
-kotlet po szwajcarsku
+ziemniaki z wody
+ zestaw surówek
Deser ( 1 do wyboru):
- ciasto lodowiec
- naleśnikowa kostka z lodami i owocową polewą
- szarlotka z bita śmietaną i lodami waniliowymi
- deser lodowy
- lody z owocami i bitą śmietaną
I kolacja ( 2 do wyboru)
- forszmak
-strogonow z indyka
- zupa węgierska
-zupa meksykańska
- flaczki wołowe
- bogracz wołowy
II kolacja ( 1 do wyboru)
- filet z kurczaka w cieście z kluseczkami śląskimi
- filet z kurczaka zapiekany z ananasem i serem + ryż
- schab w sosie żurawinowym z kopytkami
- placki po węgiersku
III kolacja ( 1 do wyboru)
- micha pieczonych mięs z kapustą zasmażaną lub ćwikłą
- żeberka z kapusta zasmażaną
- szaszłyki wieprzowo-drobiowe
- udko kurczaka z ćwikła
IV kolacja
Barszczyk czerwony z : ( 2 do wyboru:
- krokietami
- kapuśniakami
- pasztecikami
- pizzerinkami
Przekąski zimne ( 7 do wyboru):
- wiejskie wędliny
- roladki z tortilli z szynką i warzywami
- kostka z kurczaka w sosie czosnkowym
- galaretki drobiowe
- roladki wieprzowo-drobiowe w sosie chrzanowym
- schab ze śliwką i morela w galarecie
- śledzie w oleju i po kaszubsku
- śledzie w śmietanie
- ryba po grecku na ostro
- ryba w galarecie
- faszerowane muszle makaronowe
- pasztecik drobiowy w sosie żurawinowym
- sałatka z szynką
- sałatka z tuńczykiem i ryżem
- sałatka jarzynowa
- sałatka penne z wędzonym kurczakiem
- sałatka grecka z serem feta
- selerowa z szynką i ananasem
- brokułowa z sosem czosnkowym
- sałatka warstwowa gyros
- salatka Cezar z grillowanym kurczakiem
Ciasto
Owoce
Napoje
Zamawiamy również stół wiejski a na nim:
- udziec pieczony
- peta kiełbas
- żebra dymem wędzone
- pasztet pieczony ze śliwką
- salceson w maćku
- gołąbki w sosie pomidorowym
- chleb wiejski oraz bułeczki razowe
- krupniak
- smalec swojski
- ogórki kiszone w gliniaku
- pierogi ruskie i z kapustą ( po 150 szt)
- 5l bimbru w beczce dębowej
Zamawiamy do tego jeszcze słodki stolik z różnymi deserami.
Proszę o Wasze opinie